Online ED–kaart verkort de wachttijd bij de douane

Bij aankomst op Curaçao dienen alle buitenlandse bezoekers, om door de immigratie te komen, een volledig ingevulde ED-kaart bij zich te hebben. Tot dusver is de ED-kaart op vluchten naar Curaçao steeds in het vliegtuig uitgereikt. Ook kun je desgewenst, alvorens op het vliegtuig te stappen, je ED-kaart op je gemak thuis al online invullen. 

De invoering van deze Online ED-kaart, die gekoppeld zal zijn aan het beveiligde Border Management System van de Curaçaose Immigratiedienst, zal de wachttijd bij de immigratiebalie aanzienlijk verkorten.

Invullen ED-kaart

Zodra je je vlucht hebt geboekt, kunt je je kaart invullen. Dat moet minstens vóór je vertrek naar Curaçao gebeuren. Wanneer alle verplichte velden ingevuld zijn, druk je op ‘Save’ om je kaart te verzenden. Daarna ontvang je daarvan per email een ontvangstbevestiging. Print indien mogelijk je online aanvraag uit.
Denk er wel aan dat de bevestiging geen garantie biedt dat je straks op Curaçao ook daadwerkelijk door de immigratie wordt doorgelaten. Dat wordt uiteindelijk bij de plaats van binnenkomst door een immigratieambtenaar bepaald. Bij je aankomst scant de immigratieambtenaar je paspoort en wordt meegedeeld of je kaart reeds online in het beveiligde grensbeheersysteem verwerkt is.

Door de immigratie komen

Bij aankomst dien je bij de immigratiebalie je reisdocumenten (geldig paspoort) aan de immigratieambtenaar te tonen. De immigratieambtenaar vergelijkt dan je paspoortgegevens met de gegevens op je ingevulde ED-kaart in het systeem.

Voor de bezoekers die toch liever hun kaartje tijdens de vlucht naar Curaçao willen invullen, blijven de traditionele ED-kaarten nog altijd beschikbaar.

De internationale ED-kaart is uitsluitend in het Engels.

Hier is de link om je ED-kaart alvast in te vullen:

>>>ED-kaart online invullen<<<

Wij wensen je een goede vlucht, snelle gang door de douane en vooral een heel plezierig verblijf in een van de huizen van www.VVVCuracao.nl / www.curacaoholidayhouse.com